Värmdö konstnärer öppet hus

Värmdö Konstnärer håller öppet i hus, hem, ateljéer, lador och sjöbodar den 9-10-11 maj. Det kommer finnas 20 utställarepå 15 platser runt om på Värmdö. Öppettider för Konstrundan är både fred, lörd och sönd kl.11-17. På kartan hittar du de konstnäre som du kan besöka. Markörer som siffror och pricka rrepresenterar en utställare eller en grupputställning. På vår hemsida kan du få en presentation av konstnärerna och deras verksamhet. Foto, måleri, skulptur, keramik, textil,installation eller grafik är några av de material och tekniker som finns representerade.

Värmdö Konstnärer är en förening som bildades 2010 av konstnärerna själva. Syftet med föreningen, är att anordna Konstrunda samt Höstsalong varje år. För deltagande och medlemskap i Värmdö Konstnärer krävs jurybedömning. Se gärna vår hemsida!

www.varmdokonstnarer.se

Gotland, Krokstäde Tröskvandring – Vernissage söndag 17 juli 2022

Vernissage söndag 17 juli 2022. kl 12.00-17.00. Samspel – Lisa Leander Ahlgren, stengodsskulpturer och Eva Risinger, akvareller. Vi ställer ut på Krokstäde Tröskvandring – Ett galleri och mysigt café i Gotlands Tofta med anor från 1800-talet. Galleri och café är öppet måndag – söndag 12.00-17.00. Utställningen pågår 17 juli–6 augusti 2022.

Du hittar Krokstäde Tröskvandring 17 km söderut från Visby längs väg 140. Krokstäde Tröskvandring ligger 300m. från väg 140 på Solbacksvägen som går ner till Havet och Tofta Badstrand. Vägen är skyltad med skylt ”Strandpensionatet”. Adress: Solbacksvägen, 622 66 Gotlands Tofta. Tel: 073-1809611

Sahlströmsgården

SKULPTURER I STENGODS

Välkommen på
vernissage
lördag 3 juli
kl 12–18

Utställningen pågår tom 1 augusti 2021

Sahlströmsgården • Utterbyn 20, 685 92 Torsby

tel 0560 – 100 26 • info@sahlstromsgarden.se

www.sahlstromsgarden.se

Utställning i Loiredalen

19 okt 2019 – 27 okt 2019

GRUPPUTSTÄLLNING ARRANGERAD AV ARTNETCO

LE NORD RENCONTRE LE SUD lll

la Grange Dîmière
9 Rue de Prieuré
49070 Beaucouzé
Frankrike

För två år sedan, nästan på dagen, var vi i Italien med vår första utställning i serien ”Nord möter Syd”.

Den här gången reser vi till Frankrike, närmare bestämt Loiredalen. Där, alldeles intill Angers, ligger den välmående staden Beaucouzé med vår utställningslokal la Grange Dîmière. Den är byggd 1740 och användes för att lagra skatter som man fick in från traktens bönder i natura – ’Tiondelsladan’. År 1989 införskaffades byggnaden av Beaucouzés kommun och användes som bibliotek fram till 2006 då det blev ett mediatek. Några år senare byggde arkitekten Bruno Duquoc om ladan till den moderna versionen för konstutställningar.

Loiredalen är området runt den mittersta delen av floden Loire som är den längsta i Frankrike och ringlar sig genom dalen med blomstrande trädgårdar och pampiga renässansslott så som Angers, Amboise, Blois, Chambord och Chenonceaux. Längs den natursköna floden växer även vindruvorna som ger upphov till de berömda Loirevinerna.

 

 

 

 

Sigtuna Kulturgård

Lisa Leander Ahlgren & Lena Ehn – Samspel II

06 jul 2019 – 12 jul 2019 Sigtuna. Utställningen arrangerad av Artnetco
Sigtuna Kulturgård
Stora Nygatan 1
19330 Sigtuna

År 970 grundades Sigtuna som Sveriges första stad. I dag, tusen år senare, är Sigtuna en internationell mötesplats och Sveriges fjärde största hotelldestination.

Bredvid Sveriges minsta femstjärniga hotell ligger Sigtuna Kulturgård som ritades av Evert Milles (bror till Carl Milles) och uppfördes 1917 av ”Plåt-Pelle” som bostad till hans familj. År 1995 startade eldsjälen Inger Kraft föreningen Sigtuna Kulturgård med hantverksbod, galleri i två våningar och kafé i trädgården.

Umbrien, Italien. samlingsutställning Il nord incontra il sud


Vernissage 2 december 2017

Gualdo Tadino ligger i provinsen Perugia i regionen Umbrien. Galleriet utgör en viktig del av traktens rika kulturliv. Ägarinnan Adelinda Allegretti är en välkänd konsthistoriker och -kritiker van att ordna intressanta och välbesökta konstutställningar. Utställningar i hennes galleri uppmärksammas alltid av den regionala TV stationen som varje vecka sänder ett 15 minuters program därifrån.
Utställningen ”Nord möter syd II” är en uppföljning till utställningen på Galleria La Pigna i Rom. Den faller under perioden Jul och Nyår då det är en tradition att besöka gallerier och se konst.

Svenske ambassadören Robert Rydberg besökte vandringsutställningen i Rom. Från ambassaden har vi fått veta att:  L’Ambasciatore Rydberg ha visitato la mostra a Roma e gli è piaciuta molto. Med resultatet Sveriges ambassad ger sitt symboliska beskydd till utställningen i Gualdo Tadino.

Utställningen stöds av Svenska ambassaden i Italien